ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΑΙΓΙΝΑΣ: Tο χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι είναι ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου

 


 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΑΙΓΙΝΑΣ

 

 

Δελτίο τύπου

 

 

19 Οκτωβρίου 2023

 

Το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι είναι ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου.

 

 

Ο νέος κύκλος αίματος στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη μόνο ανησυχία και συγκλονισμό προκαλεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα τυφλά χτυπήματα και οι θάνατοι αμάχων, όποιος κι αν τα διαπράττει, είναι πάντα καταδικαστέα και δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν.

 

Ο παλαιστινιακός και ο ισραηλινός λαός δικαιούνται να ζήσουν μέρες ειρήνης και ασφάλειας. «Η λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού τους αφήνει όλους τυφλούς στο τέλος»,  είπε και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 

 Ο φαύλος κύκλος αίματος και βίας μπορεί να σπάσει με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη. Με λύση στην βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ που προνοούν την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα από το Κράτος του Ισραήλ.

 

 Ως δημοκρατικοί πολίτες στηρίζουμε  και θα στηρίξουμε ενεργά  τον αγώνα υπέρ της ειρήνης και της δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Παλαιστινιακού απέναντι στην Ισραηλινή κατοχή και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη χρησιμοποιεί την βία κατά αμάχων για να επιτύχει τους σκοπούς της.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -Π. Σ  ΑΙΓΙΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια