Έγκριση παράτασης της προθεσμίας της σύμβασης «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ το ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ"».



@Aegina Online News


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε δια τηλεδιάσκεψης στις 21-09-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. 

Το θέμα με αριθμό 59 που συζητήθηκε αφορούσε την έγκριση της παράτασης της λήξης της σύμβασης «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ το ΕΡΓΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ"» , αναδόχου ένωσης νομικών προσώπων «HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ - MARNET Α.Τ.Ε- ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.»,, μέχρι 31-12-2021, χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος ή κάποια άλλη αξίωση.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία όμως αξίζει να σταθεί κανείς στο ότι το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μπαλάφας Γεώργιος καθώς και το αναπληρωματικό μέλος της ΟΕ κα Λογοθέτη Αικατερίνη καταψήφισαν την ανωτέρω απόφαση. 

Επίσης το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Τημπλαλέξης Γρηγόριος απείχε από την ψηφοφορία με την παρατήρηση: «Η ζητούμενη παράταση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου καθώς ακολουθεί τις παρατάσεις που δίνονται στο έργο. Είμαστε όμως αντίθετοι με την ανάθεση εργασιών επίβλεψης έργων σε ιδιώτες Μελετητές - Τεχνικούς Συμβούλους (πρόκειται για ιδιωτικοποίηση και της επίβλεψης των δημόσιων έργων) δεδομένης, πέραν των άλλων και της εν γένει επαγγελματικής τους συνεργασίας με αναδόχους έργων. Για εμάς αυτό που προέχει είναι η γενναία ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών των δημόσιων φορέων με προσωπικό. Θα απέχουμε από την ψηφοφορία του υπόψη θέματος.»

@Aegina Online News

Σχόλια