Ο "Σκοτάδης" στη 14η απονομή Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου


 Ο Γαστρονόμος βράβευσε 9 εστιατόρια για τα οποία αξίζει να ταξιδέψουμε μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το www.skai.gr "πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» και της «Καθημερινής», που μετρούν 14 χρόνια ζωής. Στη φετινή 14η απονομή υπήρξε μια σημαντική διαφοροποίηση: Για πρώτη φορά δεν βραβεύθηκαν παραγωγοί ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, αλλά εστιατόρια που τιμούν τους Έλληνες παραγωγούς, μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα και ακολουθούν τη φιλοσοφία from farm to table. 

Λόγω των περιορισμών της Covid-19, η απονομή πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, όπως και πέρυσι, και έκανε πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου 2021 στο κανάλι του «Γαστρονόμου» στο YouTube, από όπου είναι διαθέσιμη σε όλους".

Eγραψαν για το δικό μας "Σκοτάδη" :

«Σκοτάδης» στην Αίγινα

Ξεκίνησε από καφενές το 1945, με καφέδες και ψαρόσουπα για τους ψαράδες. Τρίτη γενιά στο τιμόνι πια και ο «Σκοτάδης»  έχει μετατραπεί σε ένα ουζερί για Μισελέν. Σπάνια η κάβα του με τα παλαιωμένα τσίπουρα, σπάνια η φιλοξενία και η ευγένεια που συναντάς, σπάνια και η κουζίνα του, που αξιοποιεί με θαυμάσιο τρόπο την ψαριά της ημέρας και μόνο τα επιτρεπόμενα κάθε εποχής, ώστε να διασφαλιστεί το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα και οι ελληνικοί ψαρότοποι. 

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε το Γιώργο και το Σωτήρη να μιλούν για το αγαπημένο μας στέκι στο 49΄ λεπτό καθώς και τα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν εκείνη τη βραδιά.





Πηγή: https://www.skai.gr/news/gastronomy/i-14i-aponomi-vraveion-poiotitas-gastronomou



Σχόλια